Богојески до Богоевски: Се чувстува во Вас омраза и желба за одмазда кон партиските членови на ВМРО-ДПМНЕ

СДСМ под превезот на реформа во јавната администрација подготвува позадински партиска чистка на целата администрација. Во суштина е да се тргнат сите од јавната админстрација кои не се од СДСМ. Се чувствува во Вас омраза, желба за одмазда, нетолеранција и нетрпение. Ова го препознавам во иладјниците оставки од јавната администрација кои заминуваат од работните места под притисок на високите функционери врз стручните работници.

Петар Богојески и Павле Богоевски излегоа со свои тези, ставови и контраставови во однос на реформите кои се или треба да бидат спроведени од Владата предводена од СДСМ и ДУИ.

Петар Богојески смета дека иселувањето на младите е се уште активно, дури во поголема мера од минатото.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*