(ВИДЕО) Премиерот во Турција ги фалеше мерките за привлекување на инвестиции од претходната македонска Влада

Верувајте досега во Македонија во последните неколку години имаме повеќе од 27-8 странски инвеститори од кои што голем дел се турски компании, сите се задоволни од начинот на работење и соработка во Република Македонија, рече Заев на бизнис форумот во Турција со турските стопанственици кој се организираше по повод неговата посета на Република Турција. Заев ги испофали сите економски мерки за привлекување на странски инвестиции кои ВМРО-ДПМНЕ ги воведе, како што е политиката на ослободување од данок во период од 10 години и царински ослободувања.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*