Да донираме за Данче!

Данче е студентка од нашиот крај, отидена во Америка преку “Work and Travel” која на 27-ми Јуни доживеа тешка несреќа.

КЛИКНЕТЕ ТУКА ЗА ДА ДОНИРАТЕ ЕЛЕКТРОНСКИ
Таа била погодена од автомобил додека одела на тротоар во источен Фалмут, М.А. Откако била транспортирана во болницата во Фалмут, веднаш е пренесена со хеликоптер во болница во Роуд Ајленд – единица за интензивна нега… Од коматозна состојба со трауматски повреди на главта и карлични фрактури започнува полека, полека да се опоравува но тоа е долг процес на опоравување.

Таа сè уште има долг пат за обновување и нејзините родители нема да можат да останат во Америка долго време. Данче е родена и израсната во Македонија и ние би сакале таа да може да се врати дома за да го започне следното поглавје од нејзиниот процес на лекување и терапија. Ние, како и нејзиното семејство, веруваме дека тоа ќе биде многу охрабрувачки за неа да има поддршка од сите пријатели и семејство што се наоколу.

И требаме на Данче и нејзиното семејство!

Ги замолуваме сите оние од кај нас и од дијаспората да помогнат, за Данче повторно да може да му се радува на животот!

КЛИКНЕТЕ ТУКА ЗА ДА ДОНИРАТЕ ЕЛЕКТРОНСКИ

Трансакциската сметка за донирање.

Извор: www.jugoistok.net

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*