Семкарите на Илчо

Знам дека Албанците ја исвиркаа и нашата химна во Албанија. Ете ја исвиркавме и ние. Но зошто секогаш се фаќаме за најпростачките форми на патриотизам? Стерилен патриотизам? Оние 200 Албанци ве надвикаа вас 5000 големи мудоњи кои ете бевте јаки факмани и ја исвиркавте химната на Албанија. Наместо да навивате 90 минути и да ги задушите во навивачки салви оние кои ВИ скандираа УЧК, ИЛИРИДА и слични гомнарлуци, вие се посравте со едно исвиркување на химна. Секогаш зборам за тој стерилен наш патриотизам. Го попушивте дечки! Вие кои бевте на трибините во Струмица. Ви се обраќам во трето лице, затоа што јас, ние, кои оставаме грла на спортски натпревари и со денови шептиме засипнати, сега немавме шанса да дојдеме до карти. Не сме, и не сум дел од навивачкиот пораз. Тоа е ваш срам, на оние кои со семки во рацете решивте да ја ,,бодрите” Македонија. Гледајте ја снимката. Слушнете се… Не сте ни сенка од жарот на фудбалерите. Позерчиња, манекенчиња и педерчиња. Одбраната клапа и публика на Илчо , Тифо-убиецот!+!

Напиша: Булеварко

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*