Си го барам времето на Љубчо, ко Југоносталгичар што си го бара времето на Тито…

Си го барам времето на Љубче, ко Југоносталгичар што си го бара времето на Тито…
Со војна, 400 000 бегалци, имавме најдобар стандарт во овој дел на европа, опреми Армија, полиција, сите купија коли,фирмите не беа рекетирани, новинарите не беа на платен список, македонските музичари правеа албуми и концерти, нашите режисери донесоа награди од филмските фестивали, воскресна Плаошник, Дојран, вратени долгови, обештетени ограбени на ТАТ, први на ред за ЕУ и НАТО….Името не беше пречка за наша интеграција, одлични односи со соседите. Визионер за еден народ кој 20 години потоа, тоне во се подлабока агонија…Економска, морална, секаква…

 

Си го барам времето на Љубче, ко Југоносталгичар што си го бара времето на Тито…Со војна, 400 000 бегалци, имавме…

Posted by Приказни од булеварот on Thursday, May 17, 2018

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*