Советникот на Киро Глигоров, Ристе Љуботенски: Федерација со Бугарија за влез во ЕУ и во НАТО

Во овој момент, можеби чудна, но корисна може да биде идејата да се разговара и договара создавање на еден облик на федерација меѓу Република Бугарија и Република Македонија, како начин на кој Македонија може непречено да се интегрира во евроатлантските структури.

 

Се разбира, ако за тоа се има разбирање, и пред и над сѐ, интерес од тие што ги носат клучните решенија во Европа и во регионот.

Ова, во најновиот број од неделникот “Фокус“ го пишува некогашниот советник на Киро Глигоров Ристе Љуботенски.

Еден коментар

  1. Odi vo Bugarija da zhiveesh i kje si bidesh integriran vo NATO i EU.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*