АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК

Свлечишта, поткопан асфалт и улица без ниту еден сообраќаен знак- скопска реалност

Неодамна „реконструираниот“ регионален пат на улиците „Мариовска“ и дел од улицата „Христо Татарчев“, се до спојот на улицата кај црквата Теферич, станува се поопасен за граѓаните. Свлечишта, поткопан асфалт, улица без ниту еден сообраќаен знак, без заштитна ограда и осветлување, е секојдневието со кое се соочуваат граѓаните од ова подрачје. […]

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК Зоран Тасев

Свети Николчани прашуваат кога ќе се исчисти речното корито во центарот на градот и непосредно пред училиштето и градинката и кога ќе се собери сметот што е натрупани насекаде во градот. Читателот кој ни ги испрати фотографиите вели дека веќе подолго време константно ситуацијата е ваква и покрај честите апели […]

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК Дарко Шехтански

Овие фотографии пристигнаа до нашата редакција од читатели од Делчево. Градоначалникот Дарко Шехтански не превзема никакви мерки да ги санира дупките на улицата во центарот на градот, на која патем се наоѓа и автобуската станица во градот. Ваквата состојба на улиците, со раскопани дупки веќе долги години стои несанирана. На […]

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК

Сечените гранки од дрвата и покосената трева се во надлежност на град Скопје т.е на јавното претпријатие Паркови и Зеленило. Ова се наоѓа на улица Волоградска во Карпош 4. Граѓаните велат дека ова стои вака повеќе од 10 дена, изразувајќи загриженост дека на високите температури од 40+ може да се […]

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК

Ве молам да ги објавите фотографиите од Охрид, контењерите се на улица Јане Сандански спрема езерото. Порачувам ова што побргу да се исчисти. Ова е за срамота, се прашувам дали и дома одржуваат ваква хигиена. Ваква порака стигна до нашата редакција од Охриѓанка по име Сунчица. Според револтираната читателка ваквата […]

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК

Улица Волоградска пред кулите 3 и 4 во Карпош 4. Фотографијата ја испрати Карпошанец кој бара трајно решение и санација на дупките на улицата. Пополнувањето на дупките се во надлежност на општина Карпош. Ние испративме порака до општина Карпош во која ги информиравме за фотографиите од улица Волоградска во Карпош […]

Нова рубрика „Ало градоначалник“ на „Поглед“

Нашиот и ваш портал Поглед отвора нова рубрика наменета за сите будни читатели кои сакат да го информираат својот градоначалник за одреден проблем. Ако видите нешто што не е во ред, а е во надлежност на локалните власти, слободно испратете ни го и ние ќе го објавиме, без разлика дали […]