Булеварко says

НИВНОТО И НАШЕТО ВМРО

Тоа е возобновен феникс, на почетокот на деведесетите години од 20 век. Кога над Македонија пролетуваа авионите на армијата која шкрапаше со оружјето и сакаше да ја втурне оваа земја во крвава војна. Кога гасениците на тенковите на таа армија со свртени цевки дефилираа по нашите патишта и демонстрираа сила. […]

Две глутници и едно јагне

Тропна ли правдата со сета своја жестина на клупата во судницата со затварањето на врвот од началството на МВР и пратениците од парламентот кои се дел од крвавиот 27 Април? Ќе почекам исход од судењето и до тогаш нема да се осмелам да навлегувам во нивната вина ни во тоа […]

Војводата е крив за се

Војводата е крив за се….Ајде да фатиме хронолошки. Неговата вина е што денешните политичари тргнаа по патот кој тој го трасираше пред 15 години. Секако, вината нема да ја фрли никој кон двете моќни партии кои во преќутен договор го прават сето она што некој им го дава како бесплатен […]

Кога јагнињата ќе стивнат

Кога политичките водачи во една држава ќе се дрзнат да се воздигнат над обичниот народ во налик на вождови и деспоти, блажен е секој борец за слобода кој ќе се бунтува и негодува. Нашите животи не се и не може да одат во пакет со рејтинзите и борбите на политичарите […]

Македонецот на тезга

Караваните ги завршија своите финални кругови. Ако некој мислеше дека по смената на власта, ќе дојде до опуштање од стегата околу македонскиот гласач, гадно се зезнал. Повторно во трк и јуришништво се згнаа кочиите кој повеќе жива човечка маса ќе стркала по булеварите. Ги потстроија како коцки на улиците. Едните […]

Ќе погинат за нас

Си кршат штабови, си палат коли, си ги пукаат опонентите, се млатат со секири и шипки… И тоа се заради нас неблагодарните…Ќе погинат, очи ќе извадат луѓето за да станат градоначалници и нас да ни го подобрат животот… #ЛокалниИзбори Пишува: Булеварко

Трговија

Го уапсија Игор Југ…Со кршење на вратата, онака филмски. Чавков не е. Оние вратарине од собрание кои крмат за патни трошоци месечно колку годишна плата на македонски работник, исто не се. Игор Југ е кривецот. За продаање приказна дека ете, правдата ќе биде задоволена. Бетменчо го нема во приказната. Оние […]

Семкарите на Илчо

Знам дека Албанците ја исвиркаа и нашата химна во Албанија. Ете ја исвиркавме и ние. Но зошто секогаш се фаќаме за најпростачките форми на патриотизам? Стерилен патриотизам? Оние 200 Албанци ве надвикаа вас 5000 големи мудоњи кои ете бевте јаки факмани и ја исвиркавте химната на Албанија. Наместо да навивате […]

Бугари су ушли у Софију (Во Скопје)

  Сигурно сите се сеќавате на настанот кога Миленко со токмакот, се качи на некоја си недефинирана планинска чука, и искрши некои остатоци од камења кои до ден денес не ги виде што се, и дали воопшто имаа некаков натпис. Не битно. Настанот беше медиумско шоу. Миленко скршил спомееник, или […]

PRIKAZNIODB

Нивната им Заедничка( Кипарска) Македонија

Деновиве во Русија ги видовме нив. Евтините играчи кои требаше Македонија да ја фрлат во граѓанска војна, со крајна цел, внатрешна поделба на дел кој сака кон Запад и дел кој сака кон Исток. Стевче Подржикоњ, Стоиљковиќ другар му на шпионот Живаљевиќ, Дамовски, Миленко и останата клапа, Пандов, Мирка, Ристо […]