Донации

ДА ПОМОГНЕМЕ НА ОВАА МАЛА ДУШИЧКА: Потребни се донации за операции на 11 месечната Бисера Здравковски

На 11-месечната Бисера Здравковски од Велес во месец ноември и е откриена ретка вродена срцева аномалија на лева главна аорта со дијагноза Пулмунален артериски слинг. Итно се потребни две операции кои треба да се извршат во Хајделберг, Германија. Најдоцна до Петок (28.12.2018) сите што сте во можност Ве замолувме да […]

Да бидеме хумани и да помогнеме: Потребни се тромбоцити со 0+ крвна група за Тоше Илиевски од Скопје

На Тоше Илиевски од Скопје му се потребни тромбоцити со крвна група 0+. На него му се потребни сигурни 10, до 20 хумани луѓе кои ќе даруваат тромбоцити. Се што е потребно е да се упатите на Транфузиологија која се наоѓа веднаш до Хематологија во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“. При […]

Сестричката Јована моли за братчето Кристијан: Донирајте добри тетки и чичковци за бато да ми дојде на роденден (Видео)

Кристијан Андреев е дете на 14 гoдишна возраст кој боледува од многу тежок облик на Аутизам и Епилепсија !! Закажани се 3 сесии-операции на матични клетки во Истамбул-Турција кои ќе чинат 38.600 евра !! За неговите родители сумата е преголема затоа Ве замолуваме, сите вас хумани луѓе кој колку може […]

Апел за помош на малата Ева Крстаноска – ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ!

Малата Ева Крстаноска од Охрид веќе една година се бори со многу редок вид на леукемија. Во моментот состојбата и е влошена поради што неопходно е под итно да заминат на операција во Германија. Фондот за здравство покрива дел од износот, остатокот треба да го обезбеди семејството, за што им […]

Хуманитарен настан „За Марија“

Настанот се одржува во спомен и чест за нејзиниот 30-ти роденден. Марија Михајловска беше личност која многу го сакаше животот кој и покрај сите препреки го живееше на единствен и препознатлив динамичен и позитивен начин. Беше инспирација и пример за успех и храброст што останува да се шири како енергија […]

На младиот Мики Стојановски сега сме му најпотребни! Оди на 5-та операција, ДА ДОНИРАМЕ!

Младиот Мики Стојановски(19г) боледува од церебрална парализа. Потребно е да оди на петта операција во Србија, метода Фибротомија на рацете и нозете, после што има значително подобрување. Да помогнеме Мики да ја издвојува својата битка и голготата за него да стане минато !! Телефонски број за донации: 070 143-434 Телеком […]

Порталите „ПОГЛЕД“ и „ТРИБУНА“ донираа 20. 800 денари за детската болница во Козле (ФОТО+ ВИДЕО)

Денеска претставници на порталите „Поглед“ и „Трибуна“ на донациска сметка на детската болница во Козле ги уплатија средствата собрани на неодамнешната хуманитарна акција која што беше организирана од двата медиуми. Хуманитарната акција се одвиваше во периодот од 28 јуни до 1 јули во City Mall.   Порталите „Поглед“ и „Трибуна“ […]

ПОВИК ЗА ДОНАЦИИ: Да помогнеме на малиот Филип кој боледува од тумор на мозок

Златното момче од Специјалната Олимпијада, 15 годишниот Филип Петровски чека виза за живот. На својата пет годишна возраст ја добива дијагнозата тумор. Со операција е изваден дел. По десет години потребна е нова операција, но хирургот кој го оперирал заминал во приватна болница. Докторите од неврохирургија на почетокот рекле дека […]

ИТНО СМЕ ПОТРЕБНИ НА МАЛИОТ МАТЕЈ СТОИЛОВ!

Матеј Стоилов е лице со повеке видови на пречки во развојот. Лице со умерен ментален хендикеп, со кофециент на интелегенција 49, и лице со аутизам. Лице со мизијална темпорална склероза, како и епилепсија со кое нашето дете Матеј Стоилов има многу оштетување на мозочето на левата страна, кое се проширило и […]

Да му помогнеме на самохраниот татко да и обезбеди покрив над глава на 5 годишната ќерка Едона

Сабахко Хасиќ е самохран родител кој се грижи за својата пет годишна ќерка Едона од нејзина неколку месечна возраст. Од август 2017. останал без својот автомобил и без можност да заработува, а со тоа и да се издржува и да плаќа кирија. Единствени приходи се парите кои ги заработува од […]