Краток спој

Затоа што доброто секогаш останува незабележано

Живееме во времето на заборавените гаќички. Ако гаќичките се носени од некоја турбофолкерка, тогаш тие тежат минимум неколку илјади клика и импресии. Сето тоа се брои од Google Analytics, а пак Google Analytics е главниот мамец за банери. Токму банер-новинарството се цени најмногу денес. Секој портал се бори да опстане, […]

Поздрав до првиот дипломат на Јужната туристичка дестинација

Г-не Коѕијас, јас сум свесен дека сон не ве фаќа од иредентизмот на граѓаните на Северната пријателска земја и одд нивните претензии за некакво Солунско поле и разноразни тераси од кои еден друг Егеец по име Гоце Делчев ја повикува својата раса. Вие сте писмен човек, Вашата ценета од мене […]

Шоферишта

Додека печалбарев низ Обединетото кралство, чистејќи градежен шут, од градежните објекти, освен канцерогената прашина во мојот џигер, собрав еден куп интересни истории. Во една од нив се раскажува за еден мајстор од еден град во близина на бугарската граница. За тој мајстор дознав дека можел да прави „све“ од паркет […]

Вака ли во Европа?

И додека во Македонија нејзините политичари помпезно најавуваат дека државата е пред вратите на ЕУ и НАТО и дека ние како држава ги исполнуваме сите услови за да бидеме дел од европското семејство, во Република Македонија многу од политиките на ЕУ, на еден или на друг начин, а кои се […]

Груевски и ножињата во грб…

Пастирот после долгото владеење не може да си замине како џелат, може да се повлече само како жртва… Овците треба да го жалаaт, а тие што им текнало дека не се овци (без разлика кога и како) се предавници. Веќе почесниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ кажа дека ги имале на список, […]

Голем ДИК-големи пари

Откако на Бејли му се „испушти“ за бонусите кои законски, подвлекувам законски си ги поделиле во ДИК, членовите на таа државна институција побрзаа да изјават дека ќе ги донираат парите веднаш штом ќе им „легнат“ на сметките. Почитуваната г-ѓа Дума „свечено“ изјави дека таа и нејзиниот колега Игор Милев донеле […]

Побарај помош од пријател

Оперскиот пејач Игор Дурловски и актерот Владо Јовановски не се терористи, едноставно одлучија да се најдат во одредено време, на одредено место и сега ќе си ги трпат последиците. Не велам не, напротив дури верувам дека сѐ што изјавиле или направиле, било исклучливо од патриотски чувства, но и патриотизмот има […]

ДПМНЕ не треба да се плаши од мајката на МПЦ-ОА

ВМРО-ДПМНЕ не треба да се плаши од зближувањето меѓу МПЦ-ОА и Бугарската Православна Црква, бидејќи според членот 50 од статусот на партијата ако, партијата згасне, нејзиниот имот ќе и припадне на МПЦ-ОА (член 50 од Статутот на ВМРО-ДПМНЕ: Во случај на престанок на партијата, нејзиниот имот преминува во сопственост на […]

Важно „нашите од Перт“ и Донски направија серија за Александар против грчката пропаганда

Додека трае сапунската опера „Која е мојата мајка“ во копродукција на синодите на МПЦ-ОА и БПЦ, СЈО обелодени дека поранешниот премиер Груевски и поранешниот вицепремиер Пешевски претерале со отворањето на денарски и девизни банкарски сметки. Името на Пешевски фигурирало и како сопственик на неколку оф-шор компании во Кипар. Со голем […]

Кога даваат пасоши Бугарите НЕ се окупатори!!!

Таткото се лупа во гради, дека неговиот татко херојски се борел против БУГАРСКИОТ фашистички окупатор. Во истото време внукот на херојот од отпорот против фашистите нели, работи во „белиот“ свет, со европски пасош на кој пишува „Република България“. Нема логика нели? Или пак има. Секој се спасува како што може. […]