Краток спој

Голем ДИК-големи пари

Откако на Бејли му се „испушти“ за бонусите кои законски, подвлекувам законски си ги поделиле во ДИК, членовите на таа државна институција побрзаа да изјават дека ќе ги донираат парите веднаш штом ќе им „легнат“ на сметките. Почитуваната г-ѓа Дума „свечено“ изјави дека таа и нејзиниот колега Игор Милев донеле […]

Побарај помош од пријател

Оперскиот пејач Игор Дурловски и актерот Владо Јовановски не се терористи, едноставно одлучија да се најдат во одредено време, на одредено место и сега ќе си ги трпат последиците. Не велам не, напротив дури верувам дека сѐ што изјавиле или направиле, било исклучливо од патриотски чувства, но и патриотизмот има […]

ДПМНЕ не треба да се плаши од мајката на МПЦ-ОА

ВМРО-ДПМНЕ не треба да се плаши од зближувањето меѓу МПЦ-ОА и Бугарската Православна Црква, бидејќи според членот 50 од статусот на партијата ако, партијата згасне, нејзиниот имот ќе и припадне на МПЦ-ОА (член 50 од Статутот на ВМРО-ДПМНЕ: Во случај на престанок на партијата, нејзиниот имот преминува во сопственост на […]

Важно „нашите од Перт“ и Донски направија серија за Александар против грчката пропаганда

Додека трае сапунската опера „Која е мојата мајка“ во копродукција на синодите на МПЦ-ОА и БПЦ, СЈО обелодени дека поранешниот премиер Груевски и поранешниот вицепремиер Пешевски претерале со отворањето на денарски и девизни банкарски сметки. Името на Пешевски фигурирало и како сопственик на неколку оф-шор компании во Кипар. Со голем […]

Кога даваат пасоши Бугарите НЕ се окупатори!!!

Таткото се лупа во гради, дека неговиот татко херојски се борел против БУГАРСКИОТ фашистички окупатор. Во истото време внукот на херојот од отпорот против фашистите нели, работи во „белиот“ свет, со европски пасош на кој пишува „Република България“. Нема логика нели? Или пак има. Секој се спасува како што може. […]

Македончето ужива во копањето септички јами

Денеска дознав дека само 18 % територијата на Македонија има канализациска мрежа (според податоци на граѓанската организација „Новинари за човекови права“). Годината е 2017-та, патните трошоци на пратениците се зголемени, ќе се субвенционира купувањето на ќумбиња на пелети (само за Скопје), за да се намали загаденоста, уште немаме спроведено попис, […]

Пратете по еден фрижидер и прекинете да се лупате во гради со вашиот сателитски патриотизам

„Нашите“ од Канада се јавија.  Во недела (19.11.2017) ќе се „мобилизирале“ и „ќе донеселе одлуки против предавничката влада“. Пред малку пак, еден мој близок другар ми прати видео од едни луѓе влезени во евтин арканов филм, со маици, со капи, со марами со сѐ. Тие пак проколнуваа. Да ти е […]

Штипска маја за замајување

На членовите на Дипломатскиот клуб од Скопје (некаква невладина организација ќе да е) им текна да дадат еден паметен предлог- аеродромот „Александар Велики“ да се преименува на Киро Глигоров. Топ идеја и дадена баш на време. Доста го тупевме со покачувањето на цената на нафтата, со убиството на Мартин Јошев […]

К*ртон спој

Сител е најгледаната телевизија во македонскиот медиумски етер и нормално е таа да го добие најголемото парче од тортата наречена „пари за пропаганда“. Како што јавува „Фокус“ работодавачите на Латас и Ивона добиле 125 илјади евра за реклама и пропаганда (овде). Супер!!! Сега само треба да им биде објаснето на […]

Збор два за Јаворов

Пејо Јаворов е големина за Македонија. Тој ја љубел Македонија на начин непознат за многумина денес. Ја љубел како поет и творец, како нејзин неразбран син. Ја љубел со целата своја суштина. Колку такви луѓе познавате денес? Колку од денешните актуелни „патриоти“ и „бранители“ на Македонија, би се лишиле од личниот […]