Од читателите

Го отруја народот! Кое црно руско влијание?

Не е дека ги бранам позициите на ВМРО-ДПМНЕ, но мислам дека СДСМ од секунда во секунда, од минута во минута, од час во час, од ден во ден, прави се порадикални грешки. Ги читам деновиве уште пожестоко нивни приврзаници тврдат дека во Македонија имало руско влијание и дека Русите биле […]

Кои се пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои би можеле да гласаат за уставни измени и при ваков резултат и неуспешен референдум

Да. Факт е дека референдумска одлука не може да постои доколку на референдумот не се изјасниле повеќе од 50 % од избирачите. И покрај кампањата и убеденоста дека цензусот ќе биде обезбеден нешто повеќе од 250 илјади граѓани недостасуваат со цел истиот да биде исполнет. Во една ваква ситуација, и […]

Во која ЕУ ќе не водат оние кои сакаат да не поделат?! СИТЕ СМЕ ЗА ЕУ И НАТО!!!

Наместо сплотен и единствен, македонскиот народ по којзнае кој пат е повторно поделен. Овој пат, по прашањето: Дали ни е потребна Европската унија и НАТО? Веројатно, со право, има различни мислења и ставови, аргументи и контра-аргументи по однос на ова прашање. Веројатно точно е дека ЕУ и НАТО не се […]

ВМРО-ДПМНЕ се откажува од Никола Груевски?! „Политичкиот прогон“ врз екс-лидерот стана минато!

Како што минува времето, полека, но сигурно лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се оддалечува од деструктивните политики на екс-раководството на партијата предводено од Никола Груевски. Одлично е тоа што партијата е потивка во однос на секојдневните соопштенија со кои пред само шест месеци сакаа да не убедат дека врз Груевски […]

Историјата неумоливо си дојде по своето – крајот тажен но заслужен!

  Партијата на основачот и прв претседател на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски, ВМРО НП постојано беше на таргет на некогашниот моќен премиер Никола Груевски кој практично во своите мандати, чекор по чекор, му го купуваше на Георгиевски секој оној што ќе посакаше, или пак оној кој што имаше било каква потреба […]

Македонец од Австралија: Ќе го дадам целото свое богатство за референдумот да не успее – за татковината се работи

Покрај подобрите услови во работата и поголемите можности кои ми ги пружа туѓата земја, ја напуштив татковината поради фактот што токму туѓата ми понуди подобри услови за живот и градење на иднина за моите деца, сигурност и чувство на безбедност. И покрај моите лични, но и семејни заложби да успееме […]

Мицкоски ќе не обедини – Обединето ВМРО како феникс ќе се крене и ќе победи!

Песимистичките кругови во една политичка партија не се несекојдневие, напротив таквите ги имало, ги има и ќе ги има во секој политички субјект. Така и во ВМРО-ДПМНЕ. Дел од тие пестимистички кругови во многу наврати и биле во право, критикувале со право, биле загрижени со право, сметале дека навистина дел […]

Лидерска средба

За гарантирана успешност на лидерската средба која е од особено значење за Република Македонија во секој поглед на нејзиното егзистирање како правен субјект предлагам до учесниците за да се спречи било какво лиферување на информации од типот дека некој барал помилување за некого или дека некој предлага да има непринципиелно […]

Со буџет од милијарда и триста илјади марки ја градевме, браневме Македонија и живеевме најдобро!

Дека е лидер покажа во најтешкото македонско време, покажа дека може на својот грб да ја изнесе Македонија од силната економска криза, да ги враќа долговите кон странство без да се задолжува, успеа само со буџет од една милијарда и триста илјади марки да ја гради и брани Македонија! Ова […]

За мојата мајка!

Горчина! Горчина чувствувам, нешто како да ме притиска! Ми фалат моите браќа, моите сестри, моите пријатели, моите соседи, моите верни другари од маало, ми фалат моите роднини, ми фалат другарите од училиште, ми фалат НАШИТЕ! Таа горчина не е од сега, последиците за истата се токму поради тоа што секој […]