Од читателите

Влатко, а колку советници плаќаше твојот шеф Никола Груевски!?

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев во интервјуто на Алфа телевизија се осврна на назначувањето на Џезаир Шаќири алијас командант Хоџа за советник на премиерот Зоран Заев, но и за бројката на советници кои се во владата на Република Македонија. Сите овие милозвучни критики од Ѓорчев, кој загрижено прашува како е […]

Перцепцијата за ВМРО-ДПМНЕ

Изгубени во простор и време, без реална политичка стратегија за удар врз нивниот политички противник, без реална понуда, идеја и решение за проблемите на граѓаните како и подобрување на нивниот животен стандард, најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ полека но сигурно ќе почне да го топи своето гласачко тело. Доколку продолжат со […]

Правдата е бавна, но секогаш доаѓа! Ќе го стигне ли и Никола Груевски!?

Блиските луѓе на поранешниот премиер на државата Никола Груевски веднаш по објавувањето на бомбите се обидуваа да го убедат македонскиот народ дека истокот овде не игра никаква улога и дека наводно, странската служба која ги дала прислушуваните разговори на тогашниот лидер на опозицијата Зоран Заев биле западните сили. Во ниту […]

„Чесното“ заработено лепче на командантот ќе ги стимулира младите да ја напуштат Македонија

Невработени во Р. Македонија се 218. 601 граѓани, од кои 43, 612 се со високо образование Според податоците на Државниот завод за статистика за 2017 година активното население во Република Македонија брои 952. 644 лица од кои вработени се 734.043, а 218.601 лица се невработени. Од нив 43. 612 се […]

2 совети за „преживување“ кои секој македонец треба да ги знае

Го слушам премиерот како дава изјава за ангажирањето на Џезаир Фекали алијас Командант Хоџа како соработник на Владата во борбата против радикализмот. Слушам, гледам и не ми се верува. Командантов според премиерот, имал прекрасно искуство кое може да им послужи на Владата доколку се појават екстремистички групи а првиот човек […]

Резултатот на тоа што народот го разбра од зборовите на Никола Груевски

Резултатот на тоа што народот го разбра од зборовите на Никола Груевски: „Бранете си ја државата на улица, а не по папучи со дома пред ТВ екраните“, се насилничките упади во институциите на оваа држава, во највисокиот законодавен дом – Собранието на Република Македонија. Со денови насобраниот револт поттикнат од […]

Студентите мизеруваат, додека политичарите мудруваат

Околу студентските домови се креваше голема фама последниве неколку години. Студентите исфустрирани почнаа јавно да ги кажуваат и изнесуваат на виделина своите проблеми и да раскажуваат за мизерните и бедни денови поминати во државните установи наменети за сместување на идните академски граѓани кои еден ден ќе треба да се вложат […]

Јас ПРОВИНЦИЈАЛКАТА дојдов да крадам во Скопје

Јас „ПРОВИНЦИЈАЛКАТА“ дојдов во најголемата, најмодернизираната провинција СКОПЈЕ. Со точно претходнопоставени цели, цели точно скоцкани во главата со намера за одење се по строг редослед и без пропуштање на ниту еден план или детал. Јас мили мои скопјанки дојдов да „КРАДАМ“. Најпрво кога се симнав од автобус почнав да вдишувам од вашиот „префинет“ воздух, почнав да ги трошам моите провинцијалски пари во вашето Скопје, и во […]

„Неки нови клинци“

Постои една прекрасна песна од Џорџе Балашевиќ која се вика “неки нови клинци“, а која ја пресликува моменталната политичка сцена во Република Македонија. Разликата е што во овој контекст тие три букви “неки нови клинци“ ќе бидат под наводници бидејќи тие и навистина не се всушност нови, иако, сакаат да […]

До математичарот и експертот за економија: Макотрпно работиме за нашето лепче, за разлика од Вас, политичарите!

Тажевме, а потоа славевме. Христос воскресе, навистина воскресе. На тој голем настан, најголем христијански празник, двајцата “лидери“ на најголемите македонски политички партии, наместо пораки за мир и единство решија да не труат повторно со политика, сакајќи да ни покажат нам, граѓаните, колку многу тие се грижат за нашата сегашност, ами […]