Од читателите

КАДЕ ВОДИ ПАТОТ НА ВМРО

Многу често  се поставува прашањето по кој пат да оди Македонија за да има подобра иднина, дали кон Запад и ЕУ  или кон Исток и Руската Федерација. Ова прашање е многу значајно  за иднината на земјата, а и е една од основните разлики по кои идеологијата на ВМРО се разликува […]

ФОТО: Администраторите на фан страната на кандидатот за градоначалник на Битола од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиоски не трпат критички прашања

Пред малку на видеото во живо со актуелниот пратеник и кандидат за градоначалник Зоран Илиоски му поставив две прашања: 1.Дали очекувате гласови од старите членови на партијата на кои што му сте познат како поранешен истакнат активист на Движењето за Југославија? 2.Според сите анкети во Битола Ве очекува пораз, што […]

Време е учителот да се врати, да ја исчисти и да стави ред во “училницата“

Македонија веќе 27 години како е самостојна, независна и суверена држава. Важноста на сите овие години се чини со текот на времето се менуваше но не губеше тежина. На македонската политичка сцена видовме, слушнавме многу политичари, луѓе кои биле на позиции да одлучуваат, да ја образуваат држава и општеството и […]

Во име на младите генерации..

Кога и да се спомене серијалот “Наше маало“ во мене буди нешто кое ме враќа во детството. Оваа легендарна серија асоцира на една детска радост, соживот, толеранција меѓу сите заедници кои живеат во Република Македонија и сите религии. Дечиња од различно етничко потекло и религија кои формираа прекрасно другарство. “Наше […]

REFORMIVOVMRODPMNE

Каква е состојбата во реформаторска Битола

Вчера вечер членови на Републичкиот штаб за реформи во ВМРО ДПМНЕ одржаа состанок во Битола. На состанокот присуствуваа голем број на членови незадоволни од севернокорејското раководство на ВМРО-ДПМНЕ. Денес се известени дел од присутните на состанокот дека нема да бидат на кутии во избирачките места и дека дел ќе бидат […]

Господин 5000 евра и ќе те вработам кај сакаш е носителот на листата за советници во општина Ѓорче Петров.

Господин 5000 евра и ќе те вработам кај сакаш е носителот на листата за советници во општина Ѓорче Петров. И додека многу вмровски фамилии, млади луѓе и постарите членови беа маргинализирани и не добиваа ништо од партијата,беа бркани, омаловажувани и лажени, овој довчерашен член на СДСМ кој преку ноќ стана […]

За Денот на Независноста: Како Додовски го најавуваше Љубчо Георгиевски на собир на ВМРО НП?

Оној човек за кој одевме по митинзите од Скопје до секое место во Република Македонија да го слушнеме она што ни го кажуваше и она што ни го најавуваше а тоа беше – Независна, Самостојна, Суверена Република Македонија. Јас не би должел многу. Го поканувам Претседателот од Основачкото Собрание на […]

Порака од ВМРОВЕЦ: Ќе честитам независност од срце кога УДБА ќе си ги собере куферите од државава

Историското ВМРО и неговите дејци, кои биле интелектуалци од највисоко ниво, даскали, поети, доктори, офицери, генерали се бореле за една заложба, слободна и независна држава Македонија, држава за сите кои се чувствуваат како Македонци и кои ја сакаат земјата. Правеле сојузи и со револуционери Албанци за време на Охридско-Дебарското септемвриско […]

Основач на ВМРО – Штип: Вистинското ВМРО повторно ќе му направи чест на Тодор Александров

Со децении организирав панихида на легендарниот водач на ВМРО Тодор Александров и одеднаш се појавија квази и антички патриоти и почнаа паралелизам односно полека не отфрлаа без да имаме свештено лице. Во актуелниот момент дел од партиските свештеници вклучително и владиката во служба на некои квази – вмро не се […]

ЦЕЛ ДЕН МИСЛАМ, ЦЕЛ ДЕН ДУМАМ

Си мислам, јас сум од една проклета генерација која цел живот беше све у некои транзиции, те ни уведуваа усмерено, те војска 14 месеци, те приемни испити за факултет, па и Тито ни умре, и Анте Марковиќ не‘ подлажа….и братство единството го ебавме, се испозаклавме ко ќурки за божиќ, три […]