Од читателите

Маче фати се со мене

Маче, фати се со мене Иам продавница за сурова иронија На ќушето од Рузвелтова и дрезденска. Иам литературен опус долг колку ракава И дупло подебел. Иам финтаџиски дуќан И мајсторско сведочанство Од заебантскиот еснаф. Со татко ти ќе праиме џаболебарска задруга А брат ти ќе го напраам Васка Илиева. Маче, […]

„Вампирот“ Божо и македонцките работи

Пред неколку дена (13 јуни 2017 г.) познатиот бугарски историчар Божидар Димитров одново ја искористи темата Македонија за да „блесне“ како голем бугарски патриот. Стара навика му е на професорот, од време на време да излегува во јавност со скандалозни ставови, кои речиси секогаш се наоѓаат на тенката граница помеѓу […]