Колумни

„Леви“ и „Десни“ парадери

Пишува: Атанас Величков Се потресоа порцеланските левичари, од една парадерска фотка. Уранија од Хелзиншки комитет прва им забележа на „комитите“ од Бутел. Пак се врти старата приказна за кољачот Ќосето. За Гоце колел Ќосето бе другари, зар ни су вам рекли!!! За Гоце колел, за „духовниот“ татко на Здравко од […]

ДОСТА Е – Дино Блажески

Пишува: Дино Блажески, претседател на Унијата на млади сили на ВМРО-Народна партија Како да се чувствуваше во воздухот дека постизборниов циркус ќе заврши онака како што и заврши, па наместо да вдишиме чист воздух барем на политичката сцена или онаму каде што е најзагаден после атмосферскиот, ние добивме нова криза, […]

Ќе се вклучи ли и МПЦ во десоросоизацијата?

Пишува: Драган Алчинов Отец Ивица Тодоров го знаевме како еден од ретките свештеници на Македонската Православна Црква кој искрено се трудеше да го проповеда Евангелието. Честопати ги гледавме неговите настапи на телевизија и ги следевме неговите пишувања на социјалните мрежи во кои даваше објаснувања за религиските работи. Веројатно негов најголем […]

Платформа за спас на Груевски

Пишува: Драган Алчинов Платформата на албанските партии ја исполнува својата цел токму во овие моменти кога ние разговараме за неа. Нејзината цел беше токму тоа- да предизвика дистракција. Со тоа, Платформата целосно се вклопува во долгогодишната стратегија на двоецот Груевски-Ахмети. На сите ни е јасно дека секогаш кога ќе згусти […]

Ламбе Арнаудов: Кокошкино слепило и девмровизација

Пишува членот на ИК на ВМРО-НП, Г. Ламбе Арнаудов. Кокошкиното слепило е вродена или наследна болест, која предизвикува оштетувања на видот, а во потешка форма се претвора во синдром кој предизвикува глувост, немост, губење на рамнотежа и блага ретардираност. За среќа не е заразно. Пред некое време напишав: „ВМРО и […]

Граѓанска платформа за разрешување на политичката криза – Проф. д-р Ненад Новковски

Пишува: Проф. д-р Ненад Новковски Имајќи ја предвид политичката волја на граѓаните јасно изразена на неодамна завршените предвремени парламентарни избори за излез од политичата криза, недвосмислено и неодложно се наметнува остварување на следнава Граѓанска платформа за разрешување на политичката криза во Република Македонија Клучните појдовни основи за ова се: Бројот […]