Став

Дојде време разделно во ВМРО

Почитувани ВМРО-ци, Ви се обраќам вам, оние кои ја рушевте Југославија и создававте независна Македонија, оние кои го продолживте делото на Татарчев, Груев,Делчев,Сарафов, Александров, Михајлов и сите знајни и незнајни паднати за идејата НЕЗАВИСИМА и СВОБОДНА МАКЕДОНИЯ, оние кои и нас не заразивте со вирусот нарече ВМРО и Македонија, мислам […]

Битката за Арачиново

Помина 22-ви јуни во уште едно потсетување, дека пред шеснаесет години во 4,30 часот започна битката за Арачиново во која загинаа тројца припадници на македонските полициски сили. Македонската јавност сеуште се замајува со некаква верзија за настанот, според која, се се сведува на тоа дека тројцата припадници на МВР се […]

Квази демократија и непредметна дискусија од Никола Шиндре

Пишува: Мартин Додевски   Дали треба да ја наречеме “шиндрефилија” појавата на пишување текстови од непознавање на основни логики на општествено уредување, правни норми, заштита на поединецот во општеството и слично. Значи толку фама се крена од толку проста работа бидејќи колективно изгледа сме интелектуално непотковани ни како народ ни […]

Шо е па толку лошо на маргините?

Задња недела, македонскиот дел од интернетот трешти ради колумната на Никола Шиндре во која тој тврдеше дека педофилите се маргинализирана заедница, дека децата имаат сексуалност и дека не би требало да се настапува со осуда за педофилите, особено ако децата самите посакале да стапат во односи со нив. За таа […]

Без план 24/7

Пишува: Љупчо Балкоски Архитект и Генерален секретар на ВМРО Народна партија   Деновиве на повеќе телевизии започнаа дебатни емисии во кои учествуваат министри на Владата, наспроти поранешните министри кои после 11 години за прв пат се појавуваат на дебата, сигурно по наредба од раководството на Дпмне. Треба да се напомене […]

Кастрација

Пишува: Атанас Величков Момците и девојките од Хелзиншкиот комитет начело со прекрасната Уранија Пировска, можат комотно да ми опнат една тужба за ширење на говор на омраза, ако случајно овој „фашистички“, „контроверзен“ и антипедофилски текст стигне до нивните очи. Вчера сосема случајно налетав на колумна чиј автор барем за мене […]

ИНТЕРВЈУ: Вмровското ткиво во Македонија е зрело за ОБЕДИНУВАЊЕ

Г. Богојески – Вие сте дел од ВМРО-ДПМНЕ од 1995 година. ВМРО-ДПМНЕ е партија изградена врз цврсти идеолошки принципи. Дали мислите дека во последните десет години актуелното раководство не направи чекори спротивни на заложбите и идеологијата на ВМРО?   Моето континуирано и активно членување во ВМРО ДПМНЕ, за период од […]

Добро утро браќа Македонци, бидете фенси – бидете бугарофили!

Пишува: Марио Милчевски   Го напишав текстот а пред самиот крај се мислев како да го крстам односно каков наслов да содржи истиот. Со оглед на тоа дека истиот беше пишуван во раните утрински часови, се решив да му посакам Добро утро на Македонецот посакувајќи му да биде „Бугарофил“, со […]

Сега лаете после да не плачете

Кога за 10-тина години од сега Македонија (доколку не стане дел од НАТО и ЕУ) ја снема од политичката карта на светот, ве молам немојте да плачете. Ќе одам по ред: 1. Се исплашивте од заедничката прослава на Илинден. Историски факт е дека организаторите на востанието од прв до последен […]

Нека блујат УДБАШИТЕ

Пишува: Булеварко Откако се виде дека муабетите за Тиранската платформа повеќе не можат да врват, дури ни кај најекстремните подржувачи од таборот на Аминта Трети, во етерот се испушта како тивок гас за успивање, нов од низата серијали предавства и бранења на Македонија. Бетмен се умори од Тиранската, па зелената […]