Топ 10

Има ли живот?

Сите прашања на една јавна беседа се вртат околу животот после смртта. Учителот само се смеел и не дал ниту еден одговор. Кога учениците го прашале што е причината за неговото молчење, тој подоцна рекол: “Дали сте забележале дека токму луѓето кои не знаат што да прават со овој живот […]

10 Интересни факти за соништата

Сонување е едно од најчудните и интересни искуства во нашите животи. За време на Римската империја некои соништа дури биле дадени на римскиот Сенат за анализа и интерпретација. Ви претставуваме 10 интересни факти за соништата – уживајте и она што е најважно, не заборавајте да ги споделите вашите приказни за […]

10 неверојатни, но сосема вистински факти

1. Запалката е измислена пред кибритот. 2. Ако држите златна рипка на темно, нејзината боја ќе стане посветла. 3. Жените имаат два пати повеќе рецептори на болка од мажите, но и толеранцијата им е повисока. 4. Цветовите растат побрзо на музика. 5. Пајче прифаќа секој, кого види во првите 10 […]

Зошто разумните луѓе веруваат на теории на заговор?

Може да ги најдете насекаде – на Facebook, во локалниот бар или на скара на ваш пријател: луѓе, познати и омилени, кои во принцип ги гледате за разумни и во исто време веруваат со сето свое срце во некои од најпознатите неверојатни теории на заговор. Од каде потекнува оваа навидум […]

TОП 10 Нереализирани пенали

Изведувањето на пенали на фудбалските натпревари често успеваат да спасат одреден тим од пораз, но истите можат и да значат пораз за самиот изведувач на пеналот и за неговиот фудбалски тим, доколку не биде правилно искористен. Пеналите секогаш се возбудливи за гледање, но ова е врв!

ТОП 10 песни на неделата (ВИДЕО)

ТОП 10 песни на неделата Во продолжение погледнете и слушнете кои се првите 10 најслушани песни за изминатата недела, па можеби токму помеѓу нив ќе ја пронајдете и вашата омилена песна. 1. „Despacito# Luis Fonsi & Daddy Yankee Featuring Justin Bieber 2. „That’s What I Like“ Bruno Mars 3. „I’m […]