Топ 10

Зошто успехот ни зависи од тоа за кого се жениме/мажиме?

Често ја слушаме фразата “Зад секој успешен маж стои добра жена“. Тоа беспорно е така, но со истата сила изразот важи и за успешните жени. Всушност луѓето, кои имаат сопрузи кои ги поддржуваат, имаат поголема шанса да успеат, тврди истражување на Универзитетот Карнеги Мелон во САД. Истражувањето е спроведено на […]

Интересни факти за првите десет претседатели на САД

Џорџ Вашингтон – Федералист Бил претседател на САД од 1789-1797 година. Претседателот Вашингтон, покрај тоа што бил прв во војна, најпрво во мир, и прво во срцата на своите сонародници, избегнал добивање мали сипаници за време на американската револуција, бидејќи добил случај на негово единствено патување надвор од американските колонии […]