Да бидеме хумани и да помогнеме: Потребни се тромбоцити со 0+ крвна група за Тоше Илиевски од Скопје

На Тоше Илиевски од Скопје му се потребни тромбоцити со крвна група 0+.

На него му се потребни сигурни 10, до 20 хумани луѓе кои ќе даруваат тромбоцити.

Се што е потребно е да се упатите на Транфузиологија која се наоѓа веднаш до Хематологија во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“.

При дарувањето треба да се напомене дека тромбоцитите се за ТОШЕ ИЛИЕВСКИ на Хематологија.

За подетални информации дали можете да дарувате прочитајте го следниот ЛИНК.

ЛИЦЕ ЗА КОНТАКТ: ТОШЕ ИЛИЕВСКИ 078-894-814

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*