ФОТО: Откриена е голема мистерија – зошто едното уво на Нурмагомедов изгледа поинаку од другото

УФЦ-борецот Хабиб Нурмагомедов во последните денови е најпопуларниот спортист во светот, а тоа се случи поради победата против Конор Мекгрегор.

Сепак, медиумите ги интересираше зошто десното уво на Хабиб му се разликува од левото.

Светската јавност ја интересираат сите детали од животот на Хабиб, па беше објаснето и зошто неговите уши се различни.

Десното уво на Хабиб се разликува по необичната структура на ткивото и тоа го имаат голем број борци поради шокот кој го предизвикува увото при борбата, а се јавува како последица на голем број примени удари.

Десното уво на Нурмагомедов е полно со крвни садови наместо коски, а ако дојде до прекин на крвните садови, се запира протокот на крвта и може да дојде до инфекција.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*