Ќерката на Зоран Џинџиќ тргна по стапките на својот татко (ФОТО)

Нема човек што не се сеќава на српскиот премиер Зоран Џинџиќ кој беше брутално убиен на 12 март 2003.

Очигледно во семејството на премиерот по неговото убиство наместо да ја замразат политиката тие ја засакале уште повеќе.

Доказ за тоа е неговата ќерка која тргна по неговите стапки и денес се занимава со политика.

Таа е вработена во владата во секторот за социјално работи и намалување на сиромаштијата, на позицијата координатор за родова рамноправност и човечки права.

Иако денес далеку од очите на јавноста, таа на јавноста и е позната уште од 1993-та година кога како младо девојче се појавува во спот за кампањата на нејзиниот татко.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*