Кирил Божиновски го нуди целиот имот како гаранција за да излезе од протвор

Освен поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески и поранешниот генерален секретар на Владата Кирил Божиновски го нуди целиот имот со кој располага како гаранција за да излезe од притвор. Барањата на на Божиновски и на Јанакиески денеска се доставени до судот.

– Очекуваме позитивен исход, бидејќи ова е доволна гаранција за судот да можат да се бранат од слобода и дека ќе бидат присутни во текот на целата судска постапка, како и до сега. Се работи за имот кој е стекнат како оставина од нивните родители, вели за Пресинг ТВ, адвокатката на Јанакиески и Божиновски, Сања Алексиќ.

Ден по бегството на поранешниот премиер, Никола Груевски, Кривичниот суд донесе одлука да им се одреди притвор, на барање на СЈО кое пак добило информации од УБК, дека двајцата се подготвувале за бегство.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*