Љубчо Георгиевски во бугарска емисија: Јас се чувствувам за Македонец, значи за Македонец (Видео)

Главниот проблем на бугарското општество е што кога некој бугарски поединец ќе се сретне со некој Македонец, независно дали ќе се сретне на одмор, дали ќе се сретне со новинар, дали ќе се сретне на факултет, првата работа која Бугарите сакаат да им ја докажат на Македонците е дека тие се бугари.

На прашањето на новинарот дали тие се бугари Георгиевски вели: Тие се Македонци и притоа додава: Јас се чувствувам за Македонец!

Љубчо Георгиевски е еден од најконтроверзните политичари, кој прв повика на подобра соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија, а во времето кога тој беше премиер токму СДСМ беше партијата која му лепеше етикети на „национален предавник“ за македонско-бугарските односи.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*