Макрон направи мини реконструкција на Владата

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска именуваше двајца нови министри во Владата.

За нов министер за животна средина Макрон го именува Франсоа де Ружи. Тој е поранешен пратеник од редовите на Зелените, а сега е член на владејачката партија на Макрон.

Поранешната пливачка Роксан Марасинеану е поставена за нов министер за спорт. Досегашниот министер за животна средина Никола Ило си поднесе оставка минатата недела , поради тоа што , како што рече не можел да спроведе ниедна од своите замисли.

По него оставка поднесе и министерката за спорт , Лора Флесел.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*