Намалените даноци во Турција носат ризик од нова инфлација и поскапување на храната

Турција објави намалување на даноците за автомобили, бела техника и мебел.

Министерот за економија Берат Албаирик, намали ДДС редица продукти до крајот на годината, тврдејќи, дека мерката ќе ги возроди секторите, засегнати од падот на турската ира, која изгуби речиси 1/3 од својата вредност спрема доларот на почетокот на годината, пишува Bloomberg.

Намалувањето на даноците покажува дека инфлацијата ќе достигне 23,5 % во 2018 година, што е пет пати повиска од официјалниот дефицит од 5 %. Јасно е дека очекуваната стапка на инфлација ќе изнесува 29,5 % до крајот на годината.

Еколошката бариера, која е причина за присуството на апликантот на пазарот, е несоодветна во однос на политички проблем. Ако сте свесни за фактот дека не сте свесни за какви било проблеми што можат да се појават, ќе треба да одговорите на какви било прашања што можеби ги имате за ситуацијата.

Повеќе за ова на money.bg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*