ПОГЛЕД.мк: Кој е следниот правилен чекор за десницата во Македонија (ВИДЕО)

На денот на создавањето на ВМРО, порталот „Поглед“ се сретна со четворица претставници на десничарската идеја во Македонија. Разговаравме со проф. др. Ненад Новковски, проф. др. Самоил Малчески, Дино Блажески и Петар Богојески. Сакавме да го разбереме нивниот став за иднината на десницата во Македонија.

ФОТО: Поглед
ФОТО: Поглед

Еве што кажаа во врска со таа тема нашите први гости на рубриката „Видео Блиц“:

4 Comments

  1. Да бидеме начисто, нема ни една партија, со предзнак ВМРО, која го оправд/ува/ла значењето на овие славни четири букви. Како и да е изнесеното мислење на овие четворица, го покажува општо присутниот Македонски синдром на завист и љубомора кон поуспешниот. Во стилот Јас знам повеќе, јас можам подобро и т.н.. Овие четворица и сите други реформатори, десничари (како сами се нарекоа) ако вистински и искрено работат за Македонија попаметно ќе им биде да формираат нова партија, така најдобро ќе видат колку народ ѐ со нивното мислење. Нека се придружат кон НП на Љубчо никој не им брани денес сите знаеме кој е и што направи Љубчо за Македонија. Ги омаловажуваат успесите на други, уриват еден за тие да се наместат, како би се задоволил Брисел и Вашингтон. Овие самонаречени реформатори разединуваат, не обединуваат. Реално гледано, ни еден од нашите “политичари“не гледа, или не може да согледа дека на Брисел и Вашингтон им треба територијата на Македонија а не Македонскиот народ. Да го споредиме личното со општественото. Дали некој од нашите политичари би се туркале да влезат во домот на некој нивни пријател ако тој ги омаловажува и уценува? Дали би преговарале да го променат нивното име по барање на некој нивни непријател/пријател? како што САД и ЕУ ја уценуваат Македонија.

  2. od ovie reformatori nema nisto stom so civil se fatile na oro nisto od nivnite reformi tie se pusteni da go oslabnat dpmne zosto kukata najlesno se rusi odvnatre

  3. чисти мисли настрана ВМРО меинстримот и ги разбирам овие што не ги разбрале пораките на четворицава, бидејќи нели 11 години едно исто. Освен оној Новковски младиве се по перспективни во десницата, Нове е испукан куршум.

  4. Подобро да најдевте некои луѓе од психијатриска болница, отколку овие четворица да ги интервјуирате. Прво, прашајте го Петар што му значи надимакот Бунтур. Второ, прашајте го Самоил дали сеуште тој и татко му се во последен круг за министер за образование. Трето, кај го најдовте Новковски…. од каде па тој десничар? Демократска Алтернатива не беше десница. А последниот прашајте го колку го товари магарето во време на ова раководство на ВМРО-ДПМНЕ. Или сега нема од каде да капне, па ајде удирај кај ќе стигнеш.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*