Прилепчани покажаа дека се хумани луѓе: На концертот за Сара собрани 2,5 илјади евра

Сара боледува од апластична анемија, болест која ја напаѓа коскената срж и не дозволува правилна регенерација на крвта во организмот.

Нејзиното 13-годишно братче Виктор е единствен сроден донатор, кој ќе ѝ донира коскена срцевина. Меѓутоа, за трансплантацијата потребни се над 200.000 евра кои родителите не можат сами да ги обезбедат. Оперативниот зафат планирано е да биде направен на детска клиника во Германија.

Покажете ја вашата хуманост и заедно да ѝ помогнеме на Сара да продолжи да му се радува на животот.

Телефони за донации:
TELEKOM: 143 102
VIP: 143 480
(со секој повик донирате 100 ден.)

Жиро сметка: 200 0015579596 72
Банка: Стопанска банка АД Скопје
Горан Настески

Фото

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*