Ременски: Или преземете одговорност во Собрание или одиме на избори

Потпретседателката на Собранието, Фросина Ременски попладнево ги повика сите пратеници да преземат одговорност и да ја послушаат волјата на граѓаните кои гласале на референдумот

– Не треба никој да се надева на амнестија, ги повикувам сите да го поддржат процесот за уставните измени. Доколку од ВМРО-ДПМНЕ и понатаму блокираат, останува само да одиме на избори веднаш.

Во текот на денот владата упати предлог до Собрание за изменување и дополнување на Уставот.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*