Спасевска од ГДУ до Владата: Размислете за данок на профитот на олигарсите, а не за луѓето кои работат во сопствените фирми Видео

Јавноста нема доверба во институциите на системот и има висок степен од услугите кои ги нуди самата држава. Таа, државата со истите средства прибрани од даночните обврзници ќе доделува средства за развој на мали и средни претпријатија. Конечно, Владата во ниту еден момент не размислува да го стави под сомнеж трошењето на средствата на нејзините институции, агенции и слично, вели Јована Спасевска од ГДУ во денешната прес-конференција.

Владата треба да покаже дека има концепт за даночна реформа, а не концепт за популистички мерки, порача таа.

Ако навистина верувате дека прогресивниот данок е правичен, тогаш почнете размислете за прогресивен данок на капиталот, прогресивен данок на профитот на олигарсите, а не за луѓето кои работат во сопствените фирми.

Еве ја прес-конференцијата на ГДУ.

Владата треба да покаже дека има концепт за даночната реформа, а не концепт за популистички мерки.

Posted by Граѓанско Демократска Унија on Monday, November 5, 2018

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*