Стевчо Јакимовски: Го убедуваа Панчо Минов да гласа ЗА уставни измени, но нема да попуштиме

Новата истрага на Специјалното јавно обвинителство во која сум опфатен јас е поради тоа што пратеникот на ГРОМ Панчо Минов не попушти да гласа за уставни измени во парламентот, обвини лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски.

-Имаше непристојни понуди. На два пати го викаа Минов на разговори за да го убедуваат да гласа, во предмет на разговорот сум бил и јас.

Нормално дека не попуштивме, и нема шанси да попуштиме. Многу добро знаат кој го повикувал нашиот пратеник, по налог на Зоран Заев.

Нема шанса да попушти ГРОМ и нема шанса да гласа – вели Јакимовски во интервју за Инфомакс.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*