Трамп за Крим: Не сме задоволни воопшто од тоа кое се случува

Американскиот претседател Доналд Трамп избегнува да ја коментира ситуацијата меѓу Русија и Украина и вели дека и двете страни се виновни за поголемиот конфликт околу Кримскиот полуостров, соопштува Индепендент.

Во првите свои јавни коментари за овој случај Трамп вели: Не ми се допаѓа тоа што се случува таму. Јас искрено се надевам дека тоа ќе се среди. Знам дека Европа не е воодушевена, тие работат на проблемот, сите заедно работиме на проблемот.

Пред Белата куќа на прес за новинарите пред започне кампања за Мисисипи Трамп коментира: Не е добро, ние воопшто не сме задоволни од ова. Ја известивме опозицијата да биде јасна и не сме задоволни од сето ова.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*