Урнебесно: Хрватска казни возило на српската Влада, еве кој се наоѓаше во возилото

Хрватската полиција запре возило на српската Влада и поради сообраќаен прекршок возачот го казни со 40 евра.

Во возилото се наоѓал претседателот на Одборот за дијаспора и Срби во регионот Миодраг Линта.

Возилото на српската Влада било запрено од хрватската полиција, а на возачот му било кажано дека биле следени уште од границата и дека е уочено дека поголго време се движел во левата лента, наменета за претекнување.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*