Во МЕПСО Сè Е Исто Само Фотелјите И Фотелјашите Се Менуваат

Откако господинот Билен Саљији ,,совршено” се справи со Министерството за правда и правосудство, Владата реши да го ангажира во сферата на енергетиката и енергетскиот систем на земјата за и таму да успее да постигне врвни резултати… Или пак можеби го поставија таму бидејќи МЕПСО е една од најбогатите компании во земјата со огромни суми на пари и многубројни тендери?

Како поранешен директор во „Комуналец“ во Врапчиште, директор во Инспекторатот за лов и шумарство и поранешен министер за правда , сега совршено ќе се снајде и во улогата на заменик – генерален директор на МЕПСО.

Во функцијата како директор на Државен инспекторат за лов и шумарство до Државната комисија за спречување со корупција, г-дин Саљији има пријавено имот наследен од родителите во Добри Дол, Гостивар, едно моторно возило и два кредити , па потребата да се стави на ваква позиција е повеќе од очигледна.
Затоа ние од ГДУ прашуваме на каква основа, со кои професионални квалитети и способности господинот Билен Саљији успеа да ја убеди Владата дека е способен да се справи со предизвиците на МЕПСО? Или можеби неговото назначување за заменик директор е само и единствено на основа на коалиционите спогодби, политичките зделки и партизацијата на администрацијата?!

Ја користам приликата да им ги честитам новите анти-шок фотелји на директорите вклучително и на господин Саљији и да им посакам пријатно релаксирање за скромната цена од 350 000 евра. Се надевам дека од многу работа нема да ја испотите телешката кожа. Имам чувство дека во МЕПСО сè е исто само лицата С.М. и Н.Г ги нема.

Автор: Јована Спасевска, член на ИК на ГДУ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*