Вучиќ пред Бање го чекал снајјперист

Терористи биле подготвени да пукаат во претседателот на Србија, Александар Вучиќ доколку продолжел со патот кон Бање, пренесува Србија денес.

Неговата посета не била реализирана поради барикадите кои долж патот биле поставени од поранешни припадници на ОВК предводени од претседателот на општината Беким Јашариј.

Кфор и КПС му порачале на претседателот на Србија дека на тој дел од патот не можат да му гарантираат безбедност.

-Екстремистите беа подготвени да пукаат на Вучиќ и неговата придружба. И новинарите можеа да се уверат дека беа вооружени со долги цевки, а имаше и снајперисти. Војската на Србија беше на ГОТОВС. Над југот од Србија ненајавено беа подигнати борбени авиони на војската на Србија – вели извор за „Србија денес“.

Извор: Курир

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*