fbpx
5 C
Skopje

5 вицови кои ќе ги разберат само интелигентните

АКТУЕЛНО

Колку ќе разберете?

1. Што добивате кога ќе го пресечете вицот со реторичко прашање?

2. Влегуваат тројца логичари во кафуле. Шанкерот ги прашува „Дали сите сакате пиење?“

– „Не знам“

– „Не знам“

– „Да!“

3. Ајнштајн, Њутн и Паскал си играат криенка. Ајнштајн е на ред да мижи и да брои до 10. Паскал бега и се крие. Њутн црта на подот квадрат со големина од 1 метар квадратен пред Ајнштајн и останува таму да стои. Ајнштајн завршува со броењето и го гледа Њутн и вели дека го открил. Њутн се насмеал и му рекол, не, го пронајде Паскал!

4. Еден Римјан влегува во бар и нарачува мартинус. Шанкерот го прашува: „Мислите мартини?“ Римјанот одговара: „Да сакав дупло, така ќе нарачав.“

5. Уште еден Римјан влегува во бар, подига 2 прста и вели „Пет пива ве молам!“

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -