12 C
Skopje

9 од 10 луѓе на планетата Земја не дишат чист воздух

АКТУЕЛНО

Вчера, на профилот на Светската здравствена организација се појави фотографија со фрапантни податоци. Доколку се земе просек од целата планета Земја, 9 од 10 луѓе не дишат чист воздух и се директно изложени на контаминација!

Загадениот воздух не е проблем само во Македонија, туку и во целиот Свет. Но, страшни се податоците за нашиот главен град кога ќе го споредиме со нормалните и развиени западни земји. Скопје, неколку пати годинава беше на врвот на светската листа на AirVisual како најзагаден град во светот, во друштво на градови од земји во развој па и дури неразвиени земји.

Од овие причини, вчера се појави и марш наречен #ЗеленаРеволуција кој влева нова надеж во нашето општество. Проблемот мора итно да се реши со цел здрава иднина на нашите поколенија.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Јанчев открива: Сакав да ја продадеме Белата палата, наши гласачи живеат со по две евра на ден

Како Потпретседател на ВМРО ДПМНЕ предложив да ја продадеме Белата палата. Не може да бидеме народна партија во држава каде што дел од народот...

Trump: I voted for a guy named Trump

US President Donald Trump Voted for the 2020 Presidential Election at a Florida Library He exercised his right to vote in a library in West...

Две до три недели државен карантин за спречување на есенскиот бран на коронавирусот вели Д-р Драган Даниловски

Карантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на коронавирусот, но би довел до социјална и економска катастрофа, ќе...
- Advertisement -