fbpx
2 C
Skopje

“Ако не можеш да нахраниш стотици луѓе, нахрани барем еден”

АКТУЕЛНО

Во продолжение прочитајте неколку цитати од Мајка Тереза кои ќе ве натераат да се замислите за животот.

Ако ги судиш луѓето, ќе немаш време да ги сакаш. Луѓето честопати се неразумни и себични, сепак прости им.

Ако сте љубезни луѓето може да ве обвинат дека имате скриени намери, сепак продолжете да бидете љубезни.

Ако сте искрени луѓето може да ве излажат. Сепак бидете искрени

Ако ја пронајдете среќата луѓето може да ви љубоморат. Сепак бидете среќни.

Доброто што ќе го сторите денес ќе биде заборавено утре. Сепак правете добро.

Најлошата сиромаштија е осаменоста и чувството дека не си сакан.

Овој свет е повеќе гладен за љубов и благодарност отколку за леб.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -