9 C
Skopje

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИК Дарко Шехтански

АКТУЕЛНО

Овие фотографии пристигнаа до нашата редакција од читатели од Делчево.

Фото од читател

Улица пред автобуската станица во Делчево

Градоначалникот Дарко Шехтански не превзема никакви мерки да ги санира дупките на улицата во центарот на градот, на која патем се наоѓа и автобуската станица во градот. Ваквата состојба на улиците, со раскопани дупки веќе долги години стои несанирана. На истата оваа улица се наоѓа единствената градинка за деца, но и општината каде што работи самиот градоначалникот. Го прашуваме градоначалникот дали не го боде во очи тоа што оваа улица е раскопана повеќе години и до кога прироритет ќе бидат други “проекти“ а не оние кои ги засегаат жителите на град Делчево. Истовремено, апелираме истиот да одговори на нашите барања а улицата да биде санирана во што поскоро време. Срамота е улица на која се наоѓа градскиот пазар, општината, автобуската станица и единствената градинка за деца да биде во таква катастрофална состојба.

Никола

ФОТО од читатели

Нашиот портал ќе испрати порака во која ќе побара одговор од Градоначалникот на Општина Делчево, Дарко Шехтански, при што одговорот ќе биде објавен на нашиот портал.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Д-р Караџовски: До последните капки пот од нос ќе работиме

Д-р Жарко Караџовски на денешната прес конференција напомена дека најголем број од пациентите се со лесна клиничка слика. Дел од симптомите се слабост малаксаност,...

Заврши најновата владина седница: Донесени се следните одлуки

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница ги усвои дополнувањата на ребалансот на Буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година...

Ковачев: Наместо бугарски фашистички окупатор пред споменицоте да стои бугарска администрација составена главно од Македонци

Откако министерот за одбрана на Бугарија, Красимир Каракачанов во едно од своите телевизиски интервјуа се закани дека ќе испрати полк во Македонија кој ќе...
- Advertisement -