fbpx
23.8 C
Skopje

Антикорупциска го казни парично еkс директорот на Фондот за здравство , Дончев

АКТУЕЛНО

Екс директорот на Фондот за здравство заработи парична казна од антикорупциска.
И покрај тврдењата на Ден Дончев во март минатата година дека 3-те милиони денари од австралиска фирма му биле префрлени законски, сепак тој заборавил овие пари да ги пријави и да направи промена на имотната состојба.

Итна антикорупциска проверка ќе претрпи и Законот за игри на среќа. Со пријави до ДКСК и финансиската полиција голем број граѓани предупредуваат дека постечкиот закон остава простор обложувалниците со исплатите на рака да перат пари и да злоупотребуваат лични податоци.

-Итно да се направи антикорупциска проверка на Законот за игри на среќа и да се направи проверка на законот за регулирање на исплатата во кеш. бидејќи засега со првичнава проверка околу 40.000 евра беа ставени на даночните пријави без да знаат граѓаните.

Да побараме промена во законот или да се регулира оваа исплата во кеш, предложи членот на ДКСК Горан Трпеноски.
Извор: Сител телевизија

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -