fbpx
21.8 C
Skopje

Апел за помош на чичко Војне и неговото семејство

АКТУЕЛНО

Чичко Војне  живее во село Подвис, Прилепско, чиј живот е неподнослив со сиромаштијата која јаде секој ден, а камоли со инвалидитетот со кој е роден (слепило на двете очи), воедно тешко е и одржувањето на ќерка му Даниела, која има посебни потреби, вклучувајќи и ментална и физичка заостанатост. Тетка Снежана е речиси столбот на семејството иако и самата веќе пати од срцева мана. За жал, поради неможноста некој од нив да биде во нормален работен однос, живееат од социјална помош.

Потребно е пред се:

-ЛЕКОВИ (Хелекс 0.25mg, Диазепам, Деметрин 10mg, Флунисан 20mg, Ефридол прашоци, Енап 20mg, Хидрохлоротиазид 25mg, Амлодипин 10mg, Спазмекс, Ибутоп маст, Нолпаза)
-ХРАНА
-ДРВА ЗА ОГРЕВ
-ФИНАНСИИ
-ИГРИ ЗА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Трансакциска сметка, доколку некој сака финансиски да помогне
Блажески Војне
Ул. Даме Груев бр.37
село Подвис, Општина Кривогаштани
200000479566925 на Стопанска банка

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -