fbpx
7 C
Skopje

Арнаудов: ВМРО е преторијанската гарда на македонскиот народ

АКТУЕЛНО

Васко Ефтов вели дека огромен дел од ВМРО ќе сакаат Влада со СДСМ, но без Мицкоски: Јас за разлика од вас не ги продавам...

После бегството на Сашо Мијалков, на Заев му е јасно дека тој работи за пад на Владата на Зоран Заев. Кога е легнат на...

Филипче пресече: Полицискиот час би важел две недели

Му посакуваме на Мицкоски побрзо да оздрави и да закрепне, и здрав и прав да дојде на конгресот и да даде отчет пред делегатите...

Љубчо Георгиевски: Се чувствувам како македонец и како ништо друго

Претседателот на ВМРО-Народна партија, Љубчо Георгиевски кој деновиве излезе со предлог план за решавање на спорот со Бугарија, којшто власта не го прифати, вели...

Вучиќ до криминалците: Готови сте, еден нема да толерирам, сите ќе ве уапсиме

По завршувањето на седницата на Советот за национална безбедност, беа прикажани фотографии со вознемирувачkaa содржинa каде се прикажуваат тешки докази. Клучните докази против криминалните групи...

Су­ве­ре­на, са­мо­стој­на, не­за­вис­на, де­мо­крат­ска и прос­пе­ри­тет­на Ре­пуб­ли­ка Ма­ке­до­ни­ја е иск­лу­чи­тел­но де­ло на ВМРО-ДПМНЕ од 1991 го­ди­на.

„ВМРО е пре­то­ри­јан­ска­та гар­да на ма­ке­дон­ски­от на­род и на ма­ке­дон­ска­та др­жа­ва. Вмров­ци­те, ка­ко и дру­ги­те што да­ва­ат, не­кои мал­ку, не­кои по­ве­ќе, не­кои мно­гу, се раз­ли­ку­ва­ат од оста­на­ти­те по тоа што тие да­ва­ат сѐ. Тие ни­ко­гаш не се из­мо­ру­ва­ат од да­ва­ње­то за сво­ја­та та­тко­ви­на“, вели членот на Извршниот комитет на ВМРО НП Ламбе Арнаудов во интервју за неделникот Република.

Коментирајќи ја актуелната ситуација и заканите за девмроизација, Аранудов вели дека веќе на сите им е јасно зошто тоа се случува.

„Се­га мис­лам де­ка на си­те им е јас­но зо­што дев­мро­и­за­ци­ја за­тоа што тоа ка­ко про­из­вод го има нај­страш­но­то – де­ма­ке­до­ни­за­ци­ја. Низ исто­ри­ја­та се по­ка­жа­ло де­ка ко­га тре­ба да ѝ на­ште­тиш на Ма­ке­до­ни­ја, пр­во тре­ба да го сре­диш ВМРО, ама по­ра­ди на­ши­от ка­ра­ктер и вер­ба, тоа е не­воз­мож­на ми­си­ја. Се оби­де­ле и мно­гу по­моќ­ни, по­сил­ни, по­па­мет­ни да удрат на ВМРО и на Ма­ке­до­ни­ја, и за­вр­ши­ле та­му ка­де што им е ме­сто­то – по­ра­зе­ни до но­га“, вели Арнаудов.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Ефтов: Заев и Мијалков играа нечесено еден спрема друг, едниот сакал да го апси, а другиот не сакал реално да се смени Мицкоски

Според Васко Ефтов, Мијалков глумел дека сака да го смени Христијан Мицкоски. Тој во својата најнова емисија прави своја анализа на најновите случувања во...

Васко Ефтов вели дека огромен дел од ВМРО ќе сакаат Влада со СДСМ, но без Мицкоски: Јас за разлика од вас не ги продавам...

После бегството на Сашо Мијалков, на Заев му е јасно дека тој работи за пад на Владата на Зоран Заев. Кога е легнат на...

Раздорот во ДУИ почна да го зема својот данок: Падна првата оставка

Во писмото, ексградоначалникот на Чаир вели: „Со намера да не создадам забуна кај ниту еден мој колега во Собранието, а воедно и да дадам...

Голема тага во домот на балканската дива Карлеуша

Денеска се навршуваат две години од смртта на некогашната радио водителка Дивна Карлеуша. Нејзината ќерка, пејачката Јелена Карлеуша на својот Инстаграм порфил ја објави мајчината...

Љубчо Георгиевски кажува на кој јазик пишувал Гоце Делчев

„Гоце Делчев, Даме Груев, Пере Тошев, Ѓорче, Никола Карев биле учители на бугарската егзархија. Факт е дека ние тоа го криеме во македонската историја....
- Advertisement -