fbpx
6 C
Skopje

Баба Перса не застанува тука: Гребениот асфалт го купив лично јас, а општината располага со него (Видео)

АКТУЕЛНО

После објавеното видео на новинарот Фуркан Салиу, градоначалникот Александар Наумовски им испратил видео со своја верзија на приказната.

Но, новинарот не застанал тука, па го посетил Волково и повторно разговарал со госпоѓа Перса која денес го критикуваше градоначалникот Наумовски пред Заев и пред медиумите.

Погледнете ја реакцијата на Баба Перса кога го виде видеото на градоначалникот на Ѓорче Петров

После објавеното видео, градоначалникот Александар Наумовски ни испрати видео со своја верзија на приказната…Секако, моравме да се вратиме во Волково за да ја потврдиме или негираме неговата верзија…Погледнете ја реакцијата на Баба Перса кога го виде видеото на градоначалникот на Ѓорче Петров

Posted by Furkan Saliu on Thursday, December 5, 2019

Госпоѓа Перса тврди дека гребениот асфалт го купила лично таа од свои пари.

– Како не му е срам, зошто не ме викнал мене да му кажам дека овој асфалт лично јас го платив со мои пари. 12.000 илјади јас го платив лично јас. Ма каква општина ви се молам, нека каже он на некој друг, не на мене. Земам 10.000 илјади пензија, плаќам за лекови и сметки. Нека дојде градоначалникот и нека ми каже кој ова го направил, вели госпоѓа Перса.

Доколку се потврди дека асфалтот го купила госпоѓа Перса, а општината т.е градоначалникот велат дека тие привремено ја завршиле обврската ставајќи гребен асфалт, тогаш се поставува прашањето – дали градоначалникот Наумовски ќе си поднесе оставка од функцијата градоначалник поради изнесување лаги и невистини во јавноста?

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -