fbpx
10 C
Skopje

Богојески: Македонските граѓани во последните 30 години се буквално ограбени, Македонски концепт предвидува итна потреба од нивно обесштетување

АКТУЕЛНО

Обештетување на граѓаните! Македонските граѓани, во последниве 30 години, се буквално ограбени!

Граѓаните поднесоа многу неправди, високи трошоци, кои се одразија со жртви и загуба во квалитетот на живеење.

Тоа не е од денес или вчера, тоа не е за време на оваа или онаа Влада, туку за цело време на досегашниот, предолг транзициски период, од осамостојувањето на Македонија до денес.

Потребно е да се воспостави “историска правда”! Баланс помеѓу жртвите и џелатите! Правда кон секој оној, кон кого и државата била неправедна!

Македонски Концепт предвидува итна потреба од пристапување кон нивно обесштетување!

Обештетување на секој граѓанин на Републиката, согласно мерливи критериуми за уврдување на степенот на индивидуална штета, која е веќе настаната.

Со тоа ќе постигнеме внатрешен мир и чувство на правичност, со цел да се намали оваа опасна тензија во општеството!

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -