9 C
Skopje

Актуелно

Политико: Бугарија ќе ги блокира преговорите на С. Македонија со ЕУ

Европскиот портал Политико ЕУ пред малку објави вест во која пишува дека зголемувањето во Европската Унија не треба. Имено според порталот амбасадорите на ЕУ денеска...

Заев: Се дури постои македонскиот јазик, ќе постојат Македонци

Македонскиот јазик денес е признат во целиот свет и неговата посебност е впишана во личната карта на нашата држава, во големото семејство на народи...

Д-р Даниловски: Потребен е полициски час од 21 часот

Потребни се итни мерки за да се спречи катастрофа. Потребна е некоја, брана, бариера да се стави која ќе ја сопре оваа стихија, предуредува...

Бигорски Манастир со централна прослава одбележа 1000 години од основањето

Достоинствено, како што му доликува на милениумскиот јубилеј, денеска Бигорскиот манастир со централна прослава одбележа 1000 години од основањето. По пречекот на претседателот Стево Пендаровски,кој...