12 C
Skopje

Колумни

За кого бијат дистописките камбани?

Цела плејада грешки, ако може да ги наречеме така. И ајде да не бидеме до толку бездушни кон моменталниот состав кој не предводи во...

Порака од предавничката класа на САД: Слобода, до смрт.

Пред да ви налета анти-американска мигрена од насловот, да почнам со оргиналната Американска перспектива за да бидам на чисто што, според мене, вреди да...

Анализа: Ќе ја добие ли ЕУ политичката битка со КОВИД-19?

Вакцината за КОВИД-19 ќе го донесе новиот политички победник во светот. Зошто политички, а не само научен?   Затоа што политиката претставува суштествен поим со...