16 C
Skopje

Колумни

Додека Заев и Мицкоски се „јадат“ ќе треба да чекаме нов вирус за да влеземе во ЕУ

Стратешки и сигурно, преговараме веќе од 22 март 2004 година за влез во ЕУ а пак за НАТО од 1993 година. И конечно дојде...

Паднатите борци

Си беше еднаш една татковина која за нас не беше ни јужна, ни северна, ни источна, ни западна. За сите нас беше една и...

Буџетарите треба да бидат солидарни, а ф’стаците изедени

Додека го пишувам овој текст некој што се „изучил“ преку нет како се лечи Ковид-19 се предозира со „Сумамед“ од залихите што визионерски си...

Идеална економска бура на хоризонтот

Идеална економска бура на хоризонтот Светската економија сега е во епицентарот на идеална бура каква што човештвото не памети во својата историја. Време е да...

Време за разумно, рационално размислување, смирен ум, без осуди

Страв, лутината, бес, измешани емоции, седење дома во 50 квадрати, постојано слушање на прес и постојано тешко изидишување за секој нов случај. Луѓе мои...

Кинеска специфика во борбата против Covid-19

На 25 јануари, под команда на претседателот на Кина Си Џинпинг беше формирана раководна група на Централниот комитет на Комунистичката партија на Кина за...

Додека граѓаните се борат со епидемија, мафијата си работи во Охрид

Фамозниот мораториум и акциониот план кој потонаа во Oхридското езеро е уште една игра создадена од мафијата и уништена од истата. Што се однесува...