19 C
Skopje

Здравство

Детално објаснета болеста која најчесто напаѓа во 30тите години

Мултипла склероза (МС) е хронична, прогресивна, имунолошки посредувана, инфламаторна и дегенеративна болест на на централниот нервен систем. Настанува кога имуниот систем ја напаѓа обвивката на...

Влијанието на загадениот воздух врз развојот и здравјето на мозокот на децата

Погледнете како загадувањето на воздухот влијае врз мозокот на децата! Секое дете заслужува да дише чист воздух. Во ова видео можете да слушнете повеќе за последиците...

Терапија за свеж изглед: Најнова процедура во естетската медицина

Постојат многу методи за затегнување и подмладување на кожата на лицето и телото. Најчесто познати како не-хируршки лифтинг (face-lifting), тоа се процедури како хијалуронски филери,...

Презентација на Лек Биокамп 2020 и работилница за меки вештини

Лек Биокамп 2020 е одлична можност да бидете дел од динамично и професионално опкружување во коешто ќе ги развиете вашите знаења и способности. За...

Работилница на младинскиот предизвик Generation Unlimited

Започна работилницата на младинскиот предизвик Generation Unlimited, овој пат на тема „Како може дигиталната технологија да придонесе за поактивно вклучување на децата и младите...

Студентите по медицина бараат бесплатна вакцинација против Хепатитис Б

Студентите по медицина се загрижени за својата безбедност. Тие секојдневно се во контакт со различни видови на инфективен материјал преку присуство на интервенции на пациенти...

Се гради светска македонската медицинска дијаспора

АСМЛ (Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари) е невладина, неполитичка и непрофитабилна организација која ги обединува младите лекари и лекарите на специјализација во Република...

Рецепт за прекрасна кожа: Фантастичен напиток поради кој ќе изгледате блескаво

Ви пренесуваме рецепт за фантастичен напиток поради кој вашата кожа ќе изгледа блескаво. Овој напиток е вкусен и едноставен за подготовка и – многу...

Приватните лекари против Фондот за здравство

Приватните лекари не сакаат да ги потпишат новите договори кои Фондот за здравство им ги предложил. Овие предлог договори треба да важат за следната...