fbpx
8 C
Skopje

Здравство

(ВИДЕО) 10 најужасни повреди во спортот

Спортските повреди имаат маргинализирано голем број на спортисти за време на натпревари, сезони и уште полошо кариери. ОВА СЕ 10 ХОРОР повреди во спортот! https://www.youtube.com/watch?v=a1sJhdNP3_k

10 светски ѕвезди зборуваат за успехот

„Искрено, не сум убеден дека знам како да се справам со успехот ... Само кога ќе го добиеш она  за што  цел живот си...

Има ли живот?

Сите прашања на една јавна беседа се вртат околу животот после смртта. Учителот само се смеел и не дал ниту еден одговор. Кога учениците го прашале...

10 Интересни факти за соништата

Сонување е едно од најчудните и интересни искуства во нашите животи. За време на Римската империја некои соништа дури биле дадени на римскиот Сенат...

10 неверојатни, но сосема вистински факти

1. Запалката е измислена пред кибритот. 2. Ако држите златна рипка на темно, нејзината боја ќе стане посветла. 3. Жените имаат два пати повеќе рецептори на...

Зошто разумните луѓе веруваат на теории на заговор?

Може да ги најдете насекаде - на Facebook, во локалниот бар или на скара на ваш пријател: луѓе, познати и омилени, кои во принцип...

TОП 10 Нереализирани пенали

Изведувањето на пенали на фудбалските натпревари често успеваат да спасат одреден тим од пораз, но истите можат и да значат пораз за самиот изведувач...