fbpx
14.8 C
Skopje

Да ти се стопи срцето: Бебенце со проблеми во слухот за прв пат го слушна гласот на својата мајка (ВИДЕО)

АКТУЕЛНО

Родителите на Чарлин сфатиле дека нешто не е во ред со нивното новороденче. Не реагирала на звуци, па се посомневале дека има проблеми со слухот.

Секој родител прави сè за своето дете. Токму и затоа мајката на Чарлин побарала лекарска помош. Децата многу рано почнуваат да учат и ја развиваат својата свест и емоции со слушање. Токму и затоа, многу е важно помош да се побара порано.

Навремената помош ќе ја олесни комуникацијата. Ќе го забрза развојот на јазикот. Не е едноставно да се комуницира со дете кое сѐ уште не ни оди. Кога и го ставиле апаратот за слушање, нејзината мајка била многу нервозна, но и полна со надеж.

Не поминало многу време, а очињата на Чарли се отвориле кога го слушнала мајчиниот глас. Тој миг е мошне емотивен, па дури и Чарлин се расплакала. Восхитувачки е колку емоции покажува бебнцето во тој момент. Никој од нас не може да претпостави што помислила кога го чула мајчиниот глас.

Погледнете ја нејзината реакција:

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -